تایپ کن پول در بیار، کلاهبرداری از کار درآمد
نوشته شده توسط وکیل جرایم سایبری در ۲۹ آذر ۱۴۰۱ در بخش کلاهبرداری | بدون دیدگاه
رئیس پلیس فتا استان خراسان رضوی از شناسایی و دستگیری مجرم سایبری خبر داد که به بهانه پیشنهاد دورکاری ار دهها کاربر تلگرامی با ارقام پایین، میلیونها تومان کلاهبرداری در پرونده خود ثبت کرد.
سرهنگ علی اکبرقرائی پور، رئیس پلیس فتا استان خراسان در تشریح این خبر اعلام کرد: در پی تماس تلفنی تعدادی از شهروندان به مرکز فوریت های پلیس فتا استان خراسان رضوی و همچنین رصد و پایش فضای سایبر توسط کارشناسان پلیس فتا مشخص شد فرد یا افرادی کلاهبردار از طریق پیشنهاد کاریابی درشبکههای اجتماعی نظیر تلگرام با اخذ مبالغی از کاربر به بهانه ایجاد پرونده کاری ، موضوع به صورت ویژه دردستور کار این پلیس قرار گرفت.
وی ادامه داد: در این روش کلاهبرداری با عنوان “تایپ کن پول دربیار”، مجرمان سایبری با تبلیغ کاریابی از کاربران فضای مجازی و شبکه اجتماعی تلگرام می خواهند به ازای متنی که کاربر تایپ نماید مبلغی را دریافت خواهد کرد و با سوء استفاده ازاعتماد افراد متقاضی کار مبالغ اخذ مبلغ ۱۵۰هزار تومان را تحت عنوان ایجاد پرونده از متقاضی دریافت و دیگر پاسخگوی وی نیستند.
این مقام مسئول با بیان اینکه در تحقیقات پلیس مشخص شد، تعداد قابل توجهی با شیوه و شگرد مشابه در دام کلاهبردار یا کلاهبرداران فضای مجازی گرفتار شده اند ، گفت: کارشناسان پلیس فتا پس از اقدامات فنی و تخصصی متهم این پروندها را شناسایی کردند و طی یک عملیات غافلگیرانه با هماهنگی مرجع قضائی وی را در یکی از شهرستانهای استان دستگیر کردند.
رئیس پلیس فتا استان خراسان رضوی عنوان داشت: متهم پس از دستگیری در ابتدا منکر هرگونه بزه ارتکابی شد و با سخنان گمراه کننده قصد فریب پلیس را داشت که با هوشیاری کارشناسان پلیس فتا و روبهرو شدن با ادله دیجیتال انکارناپذیر جمعآوری گردیده لب به سخن گشود و به بزه ارتکابی معترف شد.
سرهنگ قرائی پور افزود: با بررسی کارشناسان پلیس فتا از حساب های متعلق و در اختیار متهم مشخص شد قربانیان این ترفند کلاهبرداری تعدادی از افراد سراسر کشور بوده و در این رابطه تعدادی سیم کارت و حساب اجاره ای نیز پیدا که با توجه به قرار صادره برای متهم ،میزان و رقم دقیق کلاهبرداری در دست بررسی می باشد.
وی با اشاره با افزایش این ترفند کلاهبردارانه در فضای مجازی به کاربران فضای سایبری توصیه کرد: شبکه های اجتماعی بویژه شبکه های اجتماعی غیر بومی مکان امنی برای دریافت اعلامیه های کاریابی به شکل موصوف نیستند لذا در برخورد با این نوع آگهی ها با دیده تردید نگریسته وقبل از هرگونه ارسال مدارک و واریز وجه اصالت آن را بررسی و در خصوص آن تحقیق نمایند.
منبع: سایت اطلاع رسانی پلیس فتا
