پیشگیری از سرقت هویت

نوشتن چک، شارژ انواع اعتبارات، کرایه یک وسیله، درخواست صدور کارت بانک و یا حتی تماس با خانه از طریق گوشی همراه خود از امورات روزمره‌ای هستند که شما بر خلاف عده‌ای معدود به آن فکر چندانی نمی‌کنید. سرقت هویت یکی از روبه ‌رشدترین جرایمی است که سالانه نیم میلیون قربانی را گرفتار خود می‌نماید.

به گزارش تروپرز، سرقت هویت چیست؟ دسترسی به مشخصات قربانی و سپس درخواست صدور کارت اعتباری، تراکنش مالی، تقاضای وام، اجاره ی ملک، تکمیل فرم کاریابی و اعلام ورشکستگی از طرف قربانی و بدون اطلاع وی، حتی با گذشت ماه‌ها و سال‌ها، سرقت هویت تعریف می‌شود.

چگونگی وقوع سرقت هویت:

ترکیبی از اطلاعاتی مثل: کدملی، تاریخ تولد، آدرس و شماره تلفن، تمام آن‌چیزی است که سارقین به آنها نیاز دارند. تنها با قسمتی از اطلاعات فوق، سارق قادر به جعل گواهینامه و جا زدن خود به‌جای شما، با درخواست تغییر شماره تلفن و آدرس جهت بی‌خبر گذاشتن قربانی از جریان امر، نسبت به برداشت از حساب بانکی و دیگر سو استفاد‌ه‌ها اقدام می‌کند. بعد از افتتاح غیرمجاز اولین حساب بانکی، باز کردن حساب‌های دوم و سوم با سهولت بیشتری انجام می‌شود. برخی سارقین، هویتِ منتسب به قربانی را از منابعی چون: پزشکان، وکلا، مدارس، بیمه‌ها و سایر نهادها به سرقت برده و بعضی با دسترسی به اطلاعات شخصی باطل شده مثل: فاکتور و صورتحساب‌ خرید‌ها، رسیدهای دستگاه کارت‌خوان و نامه‌های بانکی اقدام به جعل هویت می‌نمایند و برخی دیگر با نفوذ به گوشی همراه و رایانه قربانی، اطلاعات بانکی و شخصی قربانی را کسب و سپس با ارسال ایمیل کذایی از طرف بانک مبنی بر بروزرسانی اطلاعات مشتری، در پی فریب قربانی و نهایتا ارجاع ایشان به وب‌سایت جعلی، جهت تکمیل اقدامات مجرمانه خود هستند.

چگونه از سرقت هویت جلوگیری کنیم؟

  1. اطلاعات شخصی خود را بصورت تلفنی یا اینترنتی ارائه ننماید مگر این خود شما هستید که تماس گرفته‌اید و یا از طریق لینک ارسالی ارجاع داده و وارد وب‌سایت نــشده‌اید.
  2. تمام مستندات باطله را معدوم نمایید: انواع اوراق بانکی، فرم بیمه، چک‌ها و سایر اطلاعات مالی منقضی.
  3. رایانه و گوشی همراه خود را با بروزترین آنتی ویروس ها و فایروال، محافظت کنید.
  4. رمزعبور انتخابی می‌بایست قابل حدس نبوده و درهیچ فرهنگ لغتی نیز یافت نشود. طول رمز عبور حتما می‌بایست دارای حداقل ۸ کاراکتر و مرکب از اعداد+حروف کوچک+حروف بزرگ باشد.
  5. حجم اطلاعات شخصی و تعداد کارت‌های بانکی خود را به حداقل ممکن رسانده و آنچه واقعا بدان نیاز دارید را با خود جابجا نمایید.
  6. جهت پیشگیری از استراق سمع و دیدزنی،هنگام استفاده از دستگاه‌های خودپرداز و تلفن‌های عمومی، مراقب افراد پشت سر خود باشید.
  7. اطلاعات جامعی از شماره تلفن‌های پشتیبان بانک و شماره کارت‌های بانکی داشته باشید و در جای امنی نگهداری کنید.
  8. با توجه به احتمال اعمال تغییر آدرس قربانی توسط مجرمین، نسبت به دیر رسیدن مدارک پستی به دستــتان مشکوک باشید.
  9. به هیچ و‌ب‌سایتی اعم از معتبر یا غیر معتبر، اجازه بخاطر سپاری اطلاعات وارد شده را ندهید.
  10. تمام کارت‌های بانکی که در ۶ ماه گذشته بلا استفاده بوده‌اند را باطل نمایید.
  11. بصورت دوره‌ای گردش حساب‌های خود را به دقت بررسی کنید و به دنبال اشتباه و خطا باشید.

اگر مورد سرقت هویت قرار گرفتیم چه کنیم؟

  1. با پلیس تماس گرفته و از دستورالعمل های اولیه آنها پیروی کنید.
  2. با بانک ذی‌ربط تماس گرفته و آنها را در جریان امور قرار داده تا از سو استفاده‌های بعدی جلوگیری شود.
  3. شکوائیه تنظیم کنید و از تمامی برگه‌های آن یک کپی نزد خود نگهداری کنید.

مترجم: رضا احمدی

468 ad

یک دیدگاه

  1. سیاوش رحیمی

    سلام من بندر کنگان هستم یک نفر پیج اینستامو هک کرده و من پیج جدیدی درست کردم برای خودم با پیج قبلیه پیام داد به پیج جدیدم و فحش داد و از الفاظ بد استفاده می کنه و میگه ۱۰ تومن بده تا پیج رو بهت برگردونم لطفا رسیدگی شود شماره تماس…………
    اسم پیج هک شده ……………i
    و پیج جدیدم _…………

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *